Літак Ан-26 ім. Героя України Дмитра Майбороди передали 456-й транспортній бригаді

Літак Ан-26 ім. Героя України Дмитра Майбороди передали 456-й транспортній бригаді

Фото
Укрінформ
У Вінниці на військовому аеродромі Гавришівка 456-й бригаді транспортної авіації урочисто передано літак Ан-26 (бортовий номер 35) імені Героя України Дмитра Майбороди.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-центрі Повітряних сил Збройних сил України.

«Третього грудня на військовому аеродромі Гавришівка відбулися урочистості з нагоди передачі  літака Ан-26 (бортовий номер 35) імені Героя України Дмитра Майбороди до 456 бригади транспортної авіації. Вручення сертифіката особовому складу бригади про присвоєння літаку імені героя відбулось за участі членів військової ради Командування ПС,  керівництва області та міста», - повідомили у відомстві.

На урочистості запросили матір загиблого Майбороди – Тетяну Іванівну, інших його рідних та близьких. Вони поклали квіти до Меморіалу загиблому екіпажу літака Ан-26.

Іменний літак освятив начальник військового відділу Вінницької єпархії УПЦ протоієрей Сергій Ковтун.

Командир екіпажу літака Ан-26 Дмитро Майборода з травня по липень 2014 року виконав 35 бойових вильотів для перевезення військових, озброєння, матеріально-технічних засобів в зону АТО на Донбасі, проводив евакуацію поранених та хворих. Загинув 14 липня 2014 року у Краснодонському районі Луганської області, коли його літак був підбитий. Він разом з помічником командира екіпажу майором Дмитром Шкарбуном до останнього керував літаком, щоб інші члени екіпажу могли евакуюватися.

Майборода удостоєний звання Герой України (4 грудня 2014, посмертно) за виняткову мужність і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави, вірність військовій присязі. З метою увічнення пам’яті героя  Указом Президента його ім’я присвоєне літаку Ан-26 (бортовий номер 35) 456 гвардійської бригади транспортної авіації Повітряних сил Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-