Марина Порошенко в Польщі відвідала конкурс «Людина без кордонів»

Марина Порошенко в Польщі відвідала конкурс «Людина без кордонів»

Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко в Польщі відвідала фінальний етап конкурсу «Людина без кордонів». 

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"В ході офіційного візиту Президента України до Республіки Польща дружина Глави держави Марина Порошенко взяла участь в урочистостях з нагоди нагородження лауреатів ХІІІ конкурсу «Людина без кордонів», який відбувся напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю. Захід проходить під патронатом дружини Президента Польщі Агати Корнхаузер-Дуди", - йдеться в повідомленні.

Дружина Президента України наголосила, що здобутки цих людей з надзвичайною силою духу вселяють віру у власні сили в серця мільйонів людей. 

«Ми маємо поважати та сприймати те, що всі ми різні - але рівні. І саме такі цінності демонструє Європа і, зокрема польський народ. Я щиро вірю у нашу велику силу творити спільне європейське майбутнє», - сказала Марина Порошенко.

Вона також провела зустріч з міністром національної освіти Польщі Анною Залевською. Дружина Президента ознайомила Залевську з власною соціальною програмою «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації» та науково-педагогічним експериментальним проектом по запровадженню інклюзії в Україні. Сторони також обговорили польський досвід у цьому питанні, зокрема, алгоритм розподілу освітньої субвенції для дітей з інвалідністю, які навчаються у загальноосвітніх закладах, проаналізували особливості розробки індивідуальних програм розвитку дитини та розглянули перелік додаткових послуг, які надаються дітям з інвалідністю в інклюзивній школі.

Дружина Президента України відвідала також відкриття виставки "Шукаю, Господи, твоє обличчя (Пс. 27). Ікона в українсько-польському діалозі". Разом із Агатою Корнхаузен-Дудою Марина Порошенко оглянули експозицію виставки ікон у Музеї Єпископату, де представлені досягнення трьох іконографічних пленерів українських та польських іконописців як символ зміцнення українсько-польських відносин та обмін досвідом між творцями сакрального мистецтва.

Як відомо, починаючи з 2003 року конкурс «Людина без кордонів» традиційно проводиться для людей з інвалідністю, чия соціальна активність та позиціонування себе в соціумі є прикладом і джерелом мотивації для подолання бар'єрів у повсякденному житті. За всю історію існування проекту 69 осіб отримали іменний приз - статуетку чи заохочувальні премії. Цього року Марина Порошенко долучилася до привітань та вручила спеціальну нагороду для багаторазової чемпіонки світу й золотої призерки Паралімпійських Ігор Наталії Партики, яку від імені спортсменки отримав тренер польської національної паралімпійської збірної Лукаш Шеліга.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-