Шуляк наказав задіяти спецпідрозділ

Шуляк наказав задіяти спецпідрозділ "Омега" на Майдані після 18 лютого

Укрінформ
Колишній командувач Внутрішніми військами Станіслав Шуляк заявив, що ухвалив рішення залучити спецпідрозділ МВС "Омега" після 18 лютого 2014 року.

Про це він сказав в ході відеодопиту в Святошинському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після 18 лютого, після того, як загинули п'ять співробітників Внутрішніх військ від вогнепальних поранень, мною було ухвалено рішення задіяти підрозділ "Омега" для створення резерву на випадок подальшого застосування вогнепальної зброї з боку протестувальників", - сказав Шуляк.

Він додав, що бійці цього озброєного підрозділу перебували у тилу розташування Внутрішніх військ. "Вони зброї не отримували, вони були постійно зі зброєю, тому що перебували у режимі бойового чергування, на яке цей підрозділ заступає щодня", - зазначив Шуляк. 

Перед цим він повідомив, що під час несення служби у штатному режимі співробітники Внутрішніх військ мають на озброєнні травматичну зброю.

Як повідомлялося, Станіслав Шуляк - свідок у справі щодо п'яти колишніх бійців "Беркута", яких звинувачують у причетності до масових розстрілів на вулиці Інститутській в лютому 2014 року.

28 лютого 2014 року Генеральна прокуратура України направила подання до МВС України та СБУ щодо негайного затримання осіб, які причетні до масових вбивств активістів у центрі міста Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року. У цьому списку опинився й Станіслав Шуляк.

Святошинський райсуд Києва 28 листопада переніс допит колишнього командувача Внутрішніх військ на 2 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-