Президент призначив уповноваженого з реабілітації поранених учасників АТО

Президент призначив уповноваженого з реабілітації поранених учасників АТО

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко призначив колишнього санітарного інструктора 128-ї бригади Вадима Свириденка уповноваженим з питань реабілітації поранених учасників АТО.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до документа, на посаду уповноваженого призначено колишнього санітарного інструктора медичної роти 128 окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України Вадима Свириденка.

"Він має досвід роботи у медичній сфері та користується авторитетом серед громадських організацій та організацій воїнів АТО", - зазначається у повідомленні.

Указом також затверджено Положення про уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції.

Основними завданнями уповноваженого визначено, зокрема моніторинг ситуації щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію поранених учасників АТО і в разі порушення таких прав здійснення заходів, спрямованих на виправлення ситуації.

Крім того, уповноважений братиме участь в підготовці нормативно-правових актів, в тому числі внесенні  пропозицій щодо припинення порушень у цій сфері, удосконалення системи реабілітаційних заходів, а також налагодженні взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань реабілітації поранених українських захисників.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-