Бій зі СНІДом можна виграти – Трюдо

Бій зі СНІДом можна виграти – Трюдо

Укрінформ
Канада продовжуватиме розвивати наукові дослідження, покликані здолати ВІЛ\СНІД.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у привітанні до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вкладаємо кошти у дослідження ВІЛ\СНІДу, аби запобігти поширенню цього захворювання та переконатися, що люди, які вже живуть із ним, мають доступ до лікування, опіки та підтримки. Ми продовжуватимемо показувати приклад лідерства у цьому питанні та допомагатимемо покласти край цьому складному захворюванню, якому все ж можливо запобігти», - сказав Трюдо.

Він також закликав уникати дискримінації стосовно хворих на ВІЛ\СНІД. «Ми зобов’язані робити усе можливе, аби припинити таврування та дискримінацію хворих на ВІЛ\СНІД. Усі, хто живе із ВІЛ\СНІД, чи то чоловіки, чи жінки, чи діти, чи трансгендерні особи заслуговують права на повагу, тому ми всі повинні боротися із будь-яким негативним ставленням стосовно них», - зазначив прем'єр-міністр Канади.

Трюдо наголосив, що «бій проти ВІЛ\СНІДу можна виграти».«Працюючи по всьому світу разом із дослідниками, активістами, громадянським суспільством, іншими державами та хоробрими людьми, які живуть із ВІЛ\СНІДом, ми можемо покласти край цій глобальній епідемії», - підсумував глава уряду.

Нагадаємо, під час донорської конференції Глобального фонду, яка пройшла у вересні у Монреалі, Канада пообіцяла виділити протягом наступних років 804 млн дол на підтримку міжнародних зусиль із боротьби зі СНІДом, малярією та туберкульозом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-