Документи на допомогу при народженні дитини можна подати в електронній формі

Документи на допомогу при народженні дитини можна подати в електронній формі

Укрінформ
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 30 листопада прийняв постанову „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, якою передбачено подання для отримання допомоги при народженні дитини в електронній формі.

Про це повідомляє сайт Мінсоцполітики.

«Кабмін на своєму засіданні 30 листопада прийняв постанову „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, якою, зокрема, передбачено подання для призначення допомоги при народженні дитини заяви в електронній формі з використанням телекомунікаційних систем», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що документи, необхідні для призначення такої державної соцдопомоги, прийматимуться уповноваженою особою у новостворених об'єднаних територіальних громадах та передаватимуться до районного управління соціального захисту населення.

Також цією постановою передбачено єдиний підхід при визначенні права на призначення державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям, допомоги на дітей одиноким матерям, тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, допомоги особам, які доглядають за інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-