ЮНІСЕФ і Японія передали українським рятувальникам авто для розмінування

ЮНІСЕФ і Японія передали українським рятувальникам авто для розмінування

Фото, відео
Укрінформ
ДСНС України отримала 12 піротехнічних машин для гуманітарного розмінування від уряду Японії та ЮНІСЕФ.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС. 

"1 грудня у Києві відбулася церемонія передачі 12 оперативних піротехнічних машин для ДСНС України, що були закуплені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки уряду Японії. Транспортні засоби призначені для забезпечення оперативного прибуття особового складу піротехнічного розрахунку до місць виявлення вибухонебезпечних предметів, транспортування спеціального майна та спорядження", - ідеться в повідомленні. 

Як зазначили у ДСНС, загальна вартість 12 повнопривідних оперативних піротехнічних машин, обладнаних світловими акустичними панелями, портативними радіостанціями, спецрозміткою "оперативно технічна", - близько 370 тис. доларів. Шість автомобілів обладнані лебідками.

Під час церемонії передачі Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі  запевнив, що Японія підтримує Україну в усіх сферах. "Я сподіваюся, що ця передача 12 піротехнічних автомобілів сприятиме підвищенню гуманітарного співробітництва між нашими країнами", - сказав посол. 

У свою чергу голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс висловила сподівання, що "ця підтримка зусиль з розмінування допоможе принести безпеку цивільному населенню в районах, що постраждали внаслідок конфлікту, а також сприяти відновленню миру і стабільності".

Спеціальна автомобільна техніка буде передана територіальним підрозділам ДСНС у Київській, Житомирській, Закарпатській, Кіровоградській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях, а також 2-му Спеціальному центру швидкого реагування ДСНС (м. Дрогобич Львівської області) та Навчальному центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС (м. Мерефа Харківської області).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-