Суд РФ заявив, що начальник колонії Дадіна не бив і тортур не було

Суд РФ заявив, що начальник колонії Дадіна не бив і тортур не було

Укрінформ
Управління Слідчого комітету РФ по Карелії заявило, що не знайшло підтвердження словам ув'язненого колонії №7 Ільдара Дадіна про побиття і нестерпні умови утримання в установі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

"У ході проведеної дослідчої перевірки повідомлення про вчинення керівництвом і співробітниками виправної установи ФКУ ІК-7 якихось злочинів відносно засудженого не підтвердилося", - заявили в регіональному управлінні слідчого комітету Росії.

Як відомо, Дадін заявляв, що його били співробітники і начальник колонії, незаконно поміщали в штрафний ізолятор (ШІЗО) через виявлені у його особистих речах бритвені леза, які йому підкинули. Крім того, він скаржився на нестерпні умови утримання у виправній установі і порушення таємниці його листування.

Проте слідчі прийшли до висновку, що твердження засудженого про підкинуті леза спростовуються зібраними матеріалами, як не підтвердилися і заяви Дадіна про те, що в ШІЗО його били начальник колонії та інші працівники, а також, що його підвішували на наручниках.

"До засудженого застосовувалася фізична сила і спеціальні засоби - наручники, коли він відмовився виконувати законні вимоги співробітників установи, відмовляючись виходити з камери при її обшуку і при проведенні огляду медичним працівником і вів себе агресивно", - заявляють у Слідкомі.

На думку слідчих, фізична сила та спецзасоби застосовувалися співробітниками колонії правомірно.

"Законними і обрунтованими" вони визнали і дисциплінарні стягнення, які застосовувались до Дадіна у колонії 6 разів.

"Умови утримання засудженого у виправній колонії, а також порядок відправлення кореспонденції відповідає вимогам правил внутрішнього розпорядку виправних установ", - заявили у Слідкомі.

Як повідомлялося, 1 листопада "Медуза" опублікувала лист Ільдара Дадіна, в якому він розповів про систематичні побиття і тортури у сегезькій колонії №7. За словами ув'язненого, у колонії "діє ціла мафія, в якій бере участь вся адміністрація установи".

ФСВП стверджує, що обстеження Дадіна не виявило жодних ушкоджень на тілі ув'язненої.

Ільдар Дадін - перший в Росії засуджений "за неодноразову участь у акціях" (реально – за одиночні пікети, що проводяться в рамках закону). Його засудили до 2,5 року позбавлення волі.

Члени РПЛ наполягали на переведенні Дадіна. Про доцільність його переведення раніше говорила уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова.

Сьогодні дружина Дадіна Анастасія Зотова повідомила в Twitter, що її чоловіка поміщено в одиночну камеру терміном на півроку за бійку з сусідом по камері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-