Онищенка з

Онищенка з "компроматом" чекають усі правоохоронні органи України - АПУ

Укрінформ
В Адміністрації Президента заявили, що правоохоронні органи України очікують повернення народного депутата Олександра Онищенка разом із "компроматом".

Так в АП прокоментували заяви нардепа-втікача про те, що він передав "компромат" на Петра Порошенка американським спецслужбам, повідомляє "Українська правда"

"На Онищенка з усім його "компроматом" очікують в Україні правоохоронні органи, зокрема НАБУ, ГПУ, СБУ, з розкритими обіймами", - йдеться у відповіді прес-служби АП.

Раніше Онищенко, який покинув Україну, заявив, що передав компромат на Президента Петра Порошенка, який він записував протягом року, спецслужбам США.

Водночас генпрокурор Юрій Луценко назвав заяви Онищенка "звичайним піар-захистом" людини, яка підозрюється і розшукується за особливо тяжкі злочини.

Керівник Головного слідчого управління СБУ Георгій Остафійчук на брифінгу у четвер повідомив, що Служба безпеки України звинувачує нардепа Онищенка у співпраці з російською владою та порушила щодо нього кримінальне провадження за державну зраду. Остафійчук також повідомив, що Онищенко готує масовану інформаційну атаку на владу в рамках узгодженої з російською стороною стратегії.

Крім того, Онищенка підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення газової схеми. За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн. 

Верховна Рада 5 липня цього року зняла недоторканність з Онищенка, а також надала дозвіл на його арешт. 10 серпня його оголосили у всеукраїнський розшук.

29 липня нардеп заявив, що перебуває у Великій Британії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-