Росіянці дали 7 років за смс про ешелон РФ перед війною у Грузії

Росіянці дали 7 років за смс про ешелон РФ перед війною у Грузії

Укрінформ
У Росії жінку засудили до семи років ув'язнення за те, що в 2008 році вона відправила декілька SMS-повідомлень про військову техніку в Сочі.

Про це повідомляє "Медуза".

"Громадянка Росії Оксана Севастіді засуджена до семи років ув'язнення за звинуваченням у державній зраді. Основою для кримінального переслідування послужили декілька SMS-повідомлень, які вона відправила в 2008 році, незадовго до війни з Грузією. Севастіді писала приятелеві в Грузії, що бачила в Сочі потяг з військовою технікою, що йде у бік Абхазії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив адвокат Іван Павлов, який захищає засуджену, Краснодарський крайовий суд ухвалив їй вирок ще у березні 2016 року, проте досі про це не повідомлялося.

Зараз адвокат домагається звільнення Севастіді. Він зазначив, що у вироку детально описано події, які передували війні з Грузією, - зокрема, вказані номери військових частин і види техніки, яку перевозили залізницею.

«З точки зору інформаційної значущості і чутливості відомостей її смс-повідомлення, якщо порівняти з вироком, - як крапля і море», - сказав Павлов.

Як відомо, в листопаді 2014 року в РФ була засуджена мешканка Сочі Катерина Харебава, яка також відправила SMS своєму приятелеві, побачивши пересування російської військової техніки у бік Абхазії незадовго до війни між РФ і Грузією. Краснодарський крайовий суд засудив її до шести років ув'язнення за шпигунство. Справу розглядав той же суддя, який займався і справою Севастіді.

Суспільство «Меморіал» визнало Катерину Харебава політув'язненою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-