Луценко пояснив, чому двоє екс-бійців

Луценко пояснив, чому двоє екс-бійців "Беркута" не з'явилися на суд

Укрінформ
Двоє звинувачених у розгоні учасників Майдану 30 листопада 2013 року екс-бійців спецпідрозділу «Беркут», що не з'явилися на вчорашнє засідання суду, пред'явили довідки про те, що вони перебувають у лікарні.

Про це на брифінгу у четвер поінформував Генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

"За моїми даними, обвинувачені надали довідку, що вони у лікарні, тому було зрозуміло, що суд не відбудеться. Тому поява активістів була не зовсім зрозумілою", - сказав Луценко.

Генпрокурор також зауважив, що вимоги потерпілих про його відставку через те, що суд не відбувся, йому не зрозумілі - за словами Луценка, це "не дуже логічно".

Як повідомлялося, 30 листопада Шевченківський районний суд міста Києва переніс на 7 грудня засідання у справі колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Андрія Дидюка, Миколи Тягнирядна, Євгена Антонова і Юрія Шевченка у зв'язку з відсутністю представників прокуратури та двох обвинувачених. Адвокат Дидюка і Антонова Михайло Кваша заявив, що його підзахисні перебувають у госпіталі МВС на лікуванні.

Після цього 12 потерпілих у цій справі відмовились залишати залу суду на знак протесту проти затягування розгляду справи. Серед іншого, вони вимагають звільнення з МВС осіб, які причетні до злочинів під час подій Євромайдану, та відставки Генпрокурора. Активісти заявили про намір бути у судовій залі до виконання їхніх вимог.

Колишніх заступників командира «Беркута» Дидюка й Тягнирядна, а також колишніх командирів рот Антонова й Шевченка обвинувачують у незаконному перешкоджанні проведенню вуличних походів та демонстрацій (стаття 340 Кримінального кодексу України) та перевищенні влади (стаття 365 Кримінального кодексу України) під час силового розгону мирної акції протесту на майдані Незалежності 30 листопада 2013 року. Тоді від дій міліції постраждали 84 людини, які дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-