Більшість українців хочуть винести статус ОРДЛО на референдум

Більшість українців хочуть винести статус ОРДЛО на референдум

Опитування
Укрінформ
Понад 40 відсотків українців вважають, що питання про статус тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей необхідно виносити на всеукраїнський референдум.

Такі дані загальнонаціонального опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

"Відносна більшість респондентів (42,3%) вважають, що питання про статус тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей необхідно виносити на всеукраїнський референдум. Не підтримують таку ідею 33,2% опитаних, а решта (24,4%) не визначилися", - зазначають у центрі.

За даними дослідження, якби відбувався референдум про статус тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, то половина населення (49,6%) взяла б у ньому участь, чверть населення (25,5%) - не взяла б, а ще чверть опитаних (24,4%) не визначилися.

Крім того, респондентам ставилося питання, який би із двох запропонованих варіантів вони обрали, якби відбувся такий референдум: надання цим територіям особливого статусу чи офіційне визнання окупації цих територій та їх ізоляція.

"Абсолютна більшість тих, хто взяв би участь у референдумі (53,6%), підтримали б офіційне визнання окупації цих територій та їх ізоляцію до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України. 29,6% тих, хто взяв би участь у референдумі, підтримали б надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не скоїли тяжких злочинів, та проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України. Решта (16,8%) не визначилися з відповіддю", - зазначають соціологи.

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова з 18 по 23 листопада 2016 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2015 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-