Революція Гідності не скінчилася, барикади лише перемістилися на Схід - Парубій

Революція Гідності не скінчилася, барикади лише перемістилися на Схід - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що в ніч з 30 листопада на 1 грудня 2013 року на Майдані вирішувалася доля України.

Про це спікер написав на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні, 1 грудня, ми відзначаємо три роки від дня створення Самооборони Майдану. В ніч з 30 листопада на 1 грудня вирішувалося майбутнє України. Брутальний розгін і побиття студентів силовиками стало сигналом для всіх небайдужих українців. Існувала небезпека повної окупації України, а режим Януковича мав стати всього лиш тимчасовою російською окупаційною адміністрацією. У нас був вибір - знову бути колонією Москви чи повстати», - зазначив він.

Парубій згадав, як у Михайлівському Золотоверхому монастирі, який став першим прихистком для добровольців, почали формувати Самооборону Майдану. «Вже у сформованих колонах ми повернулися на Майдан, щоби всі бачили: українці - нескорені. Злочинному режиму не вдалося нас залякати, ми будемо боротися за Незалежність», - зазначив керівник парламенту.

За його словами, Революція Гідності не закінчилася, як думають багато політиків, -  барикади й намети самооборонівців перемістилися на Схід України.

«Зараз це лінія зіткнення, це фронт війни з екзистенційним, споконвічним ворогом України - імперською Росією. Тисячі бійців Самооборони Майдану рушили на боротьбу з російським окупантом на дальні барикади на Схід», - підкреслив Парубій.

Нагадаємо, у листопаді 2013 року на майдані Незалежності розпочалася багатотисячна акція протесту проти рішення тодішньої влади зупинити євроінтеграцію. Згодом ці події назвали Революцією Гідності. В ніч проти 30 листопада силовики жорстоко розігнали Євромайдан. Найтрагічнішими були дні з 18 по 20 лютого 2014 року, коли загинули понад 100 активістів,  названих згодом Небесною сотнею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-