Кабмін за три місяці має розробити план зміцнення національної єдності

Кабмін за три місяці має розробити план зміцнення національної єдності

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав Указ "Про пріоритетні заходи щодо сприяння зміцненню національної єдності та консолідації українського суспільства, підтримки ініціатив громадськості у цій сфері".

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

"Указ видано з метою сприяння зміцненню національної єдності та консолідації українського суспільства, визначення пріоритетних заходів з вирішення цих питань, а також забезпечення взаємодії державних органів з організаціями громадянського суспільства з реалізації таких заходів", - йдеться у повідомленні. 

Згідно з указом, одним із пріоритетів діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування визначається забезпечення вжиття заходів щодо зміцнення національної єдності та консолідації українського суспільства, взаємодії з організаціями громадянського суспільства.

Документом доручено Кабінету міністрів України розробити у тримісячний строк за участю представників державних органів та органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства, із залученням провідних вітчизняних вчених і міжнародних експертів та затвердити комплексний план заходів щодо зміцнення національної єдності, консолідації українського суспільства та підтримки ініціатив громадськості у цій сфері. Відповідний урядовий документ має готуватися у тісній співпраці з громадськістю, зокрема членами Ради з питань національної єдності при Президентові України.

Уряду також визначено низку завдань щодо забезпечення відновлення та розбудови миру в східних регіонах України, розвитку громадянської освіти в Україні, а також взаємодії центральних та місцевих органів виконавчої влади з організаціями громадянського суспільства з метою підтримки ініціатив громадськості у відповідних сферах.

"Обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено у двомісячний строк після затвердження Кабінетом Міністрів комплексного плану заходів щодо зміцнення національної єдності, консолідації українського суспільства та підтримки ініціатив громадськості у цій сфері розробити і забезпечити реалізацію відповідних регіональних планів заходів", - зазначається у повідомленні.

Місцеві органи влади також мають сприяти реалізації всеукраїнських і регіональних громадських ініціатив, спрямованих на зміцнення національної єдності, утвердження патріотизму, відновлення і збереження національної пам'яті, розвиток національної свідомості, популяризацію духовно-культурної спадщини українського народу, міжрегіональне співробітництво.

Зазначається, що указ виданий главою держави у день 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України - події, яка стала прикладом консолідації суспільства, єднання народу навколо ідеї творення власної держави. Документ розроблявся у тісній співпраці з представниками Ради з питань національної єдності, утвореної відповідно до Указу Президента України від 11 грудня 2015 року № 697, центральних органів виконавчої влади та Адміністрації Президента. Він є рамковим документом, що окреслює базові напрями у відповідній сфері та визначає першочергові завдання центральним і місцевим органам виконавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-