Гройсман про медичну реформу: Серед медзакладів з'явиться конкуренція

Гройсман про медичну реформу: Серед медзакладів з'явиться конкуренція

Укрінформ
Реалізація Концепції реформи охорони здоров’я змінить систему фінансування медицини у країні - кошти виділятимуться на конкретні медичні послуги, а не на ліжко-місця у лікарнях.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав у ході робочої поїздки до м.Кременчук Полтавської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми відходимо від практики фінансування стін лікарень та койко-місць. Ми будемо фінансувати конкретну медичну послугу, яка надана конкретному українському громадянину. Це означає, що серед медичних закладів з’явиться конкуренція», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що учора Кабінет міністрів затвердив відповідну концепцію. 

«Вона є дуже важкою, але необхідною та в перспективі дуже результативною, оскільки ми маємо сформувати систему, при якій зможемо створити умови, аби люди могли вчасно виявляти хвороби і лікуватися», - додав Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 30 листопада, Кабінет міністрів прийняв 10 актів стосовно реформи системи охорони здоров'я. Зокрема, це розпорядження "Про схвалення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров'я", постанова "Про затвердження порядку утворення госпітальних округів", постанова "Про схвалення Концепції розвитку системи громадського здоров'я". Також уряд ухвалив низку документів, які стосуються змін щодо виконання кошторисів бюджетних установ, ліцензійних умов у сфері господарської діяльності з виробництва, торгівлі та імпорту лікарських засобів, розпорядження щодо перерозподілу коштів та обсягу медичної субвенції 2016 року, постанови про зміни до положення про державний реєстр лікарських засобів, та про використання коштів для будівництва "Охматдиту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-