Горизонт 2020: уряд створив центр координації наукової програми

Горизонт 2020: уряд створив центр координації наукової програми

Укрінформ
Для ефективного вирішення проблемних питань, які виникають під час реалізації проектів програми "Горизонт 2020", утворено координаційний центр з питань її виконання.

Відповідне рішення було прийнято під час засідання уряду у середу 30 листопада, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Координаційний центр забезпечуватиме швидке та ефективне вирішення проблемних питань, які виникають під час реалізації проектів програми "Горизонт 2020", сприятиме врахуванню інтересів українських учасників програми, стане платформою для вироблення узгодженої позиції і діяльності органів влади у сфері реалізації програми "Горизонт 2020" в Україні", - зазначила на засіданні уряду міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Постановою також передбачено утворення Комісії з відбору представників та експертів до програмних комітетів Рамкової програми, що відповідають за формування тематики досліджень, які фінансуються в межах програми. Участь представників від України передбачена угодою про участь України у програмі "Горизонт 2020". Комісія створюється для того, щоб провести демократичний та прозорий відбір представників України до програмних комітетів Рамкової програми.

Як повідомлялося, в 2015 році Україна стала асоційованим членом програми "Горизонт-2020". На сьогодні українські вчені є учасниками вже 61 міжнародного консорціуму-переможця і їхня частка в бюджетах проектів перевищує 11,5 млн євро. При цьому, український річний внесок до бюджету програми складає близько 5,8 млн євро, половину з яких Україна отримає назад через інструменти технічної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-