Судмедексперти назвали причину смерті школярки у Бердянську

Судмедексперти назвали причину смерті школярки у Бердянську

Укрінформ
Причиною смерті школярки, яка померла 28 листопада у Бердянську після раптового різкого погіршення здоров'я на уроці фізкультури, стало важке серцеве захворювання.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів головний лікар Бердянської міської лікарні Дмитро Єгоров.

"Назвати конкретний встановлений судмедекспертами діагноз ми не маємо права: це суперечить не лише етичним нормам, а й законодавству України про захист персональних даних. Ми можемо сказати лише те, що згідно з висновком судмедекспертів, причиною смерті стало важке серцеве захворювання", - розповів Єгоров.

Інформацію головного лікаря Бердянської міськлікарні підтвердила заступник мера Бердянська Юлія Дойнова, яка займається сферами освіти, охорони здоров'я і культури.

"Вчора була проведена судмедекспертиза. Для того, щоб мати максимально об'єктивний результат, ми через звернення в обласне управління охорони здоров'я попросили для її проведення експерта із Запоріжжя. Висновок експертизи - серцеве захворювання", - розповіла заступник мера.

За її словами, для встановлення всіх деталей і обставин події створена спецкомісія, яка зараз проводить перевірку за фактом смерті дівчинки, вивчає медичну документацію.

Як повідомляв Укрінформ, 28 листопада, 12-річна школярка Бердянської гімназії №1 була доставлена в реанімаційне відділення Бердянської міськлікарні каретою швидкої медичної допомоги після раптового різкого погіршення здоров'я на уроці фізкультури: дівчинка впала і знепритомніла на третьому колі розминки - через кілька хвилин після початку уроку.

За даними прес-служби прокуратури Запорізької області, інформація про те, що сталося, внесена до ЄРДР з кваліфікацією за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України - "Умисне вбивство" і ч.2 ст.137 Кримінального кодексу України - "Неналежного виконання обов'язків з охорони життя і здоров'я дитини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-