У МОЗ нарахували за тиждень понад 193 тисячі українців, які захворіли на грип

У МОЗ нарахували за тиждень понад 193 тисячі українців, які захворіли на грип

Укрінформ
За 47 тиждень епідемічного сезону в Україні на грип та ГРВІ захворіло понад 193 тисячі осіб, більше половини з яких діти.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"За звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіла 193261 особа, з них 69 % - діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України складає 453,8 на 100 тисяч населення, що на 13,3 % перевищує показники за минулий тиждень", - йдеться у повідомленні.

Летальних випадків від ускладнень грипу за звітній тиждень не зареєстровано.

За даними МОЗ, епідемічні пороги перевищені в трьох областях України: у Дніпропетровській, Луганській та Харківській.

Збільшення приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей до 17 років (на 14,8 % проти 3,7 % серед дорослих) вплинуло на загальну картину по Україні.

Питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, більше минулого тижня на 16,1%. У порівнянні з минулим тижнем в умовах стаціонару медичної допомоги потребували діти віком до 4 років та шкільного віку.

Для підтвердження діагнозу "Грип" фахівці лабораторних центрів за 47 тиждень провели 377 досліджень зразків матеріалу від хворих методом імунофлюоресцентної мікроскопії. З них в 27,3% випадків отримані позитивні результати. У структурі виявлених респіраторних вірусів цим методом, як і раніше, домінують віруси парагрипу.

З початку епідемічного сезону фахівцями вірусологічних лабораторій МОЗ України методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 240 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, у 13,8 % визначені РНК вірусів грипу типу А.

У нинішньому епідсезоні серед позитивних знахідок домінує штам вірусу грипу типу А(H3) сезонний, що визначений у 73 %.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-