У Києві відкрили виставку до Міжнародного дня осіб з інвалідністю

У Києві відкрили виставку до Міжнародного дня осіб з інвалідністю

Фото
Укрінформ
У приміщенні Міністерства соціальної політики у середу було відкрито фотовиставку, присвячену історіям життя і успіху осіб з інвалідністю.

Про це заявила генеральний секретар Всеукраїнської громадської організації "Національна Асамблея людей з інвалідністю в Україні" Вікторія Назаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо вам сьогодні, напередодні Міжнародного дня осіб з інвалідністю (3 грудня - ред.), презентувати виставку, присвячену історіям повсякденного життя таких людей в Україні», - сказала Назаренко.

Як зазначила директор департаменту соціального захисту осіб з інвалідністю Мінсоцполітики Оксана Полякова, основна мета цієї виставки - це формування позитивного сприйняття людей з інвалідністю.

«Дуже важливо, щоб ми усі сприймали людину з інвалідністю як людину, рівну собі, щоб ми не бачили в ній людину, яку потрібно жаліти. Нам потрібно працювати над тим, щоб дати їм змогу відчувати себе самодостатніми особистостями, щоб допомогти не створювати їм бар'єрів у житті, які не дозволять таким людям досягти самореалізації», - наголосила Полякова.

Виставку було організовано Всеукраїнським громадським об'єднанням „Національна Асамблея людей з інвалідністю в Україні” спільно з Міністерством соціальної політики за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 На 11 стендах експозиція розповідає історії чоловіків, жінок, дітей із Швеції та України, які, спираючись на право жити гідно, знайшли свій шлях у житті. Ознайомитися з її експонатами можна буде до 12 грудня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-