ГПУ аналізує зізнання Януковича про лист Путіну з проханням ввести війська

ГПУ аналізує зізнання Януковича про лист Путіну з проханням ввести війська

Укрінформ
Генеральна прокуратура України проводить експертизи запису прес-конференції екс-президента України Віктора Януковича, на якій той  зізнався, що підписав листа президенту РФ Володимиру Путіну з проханням ввести в Україну війська.

Про це заявив у середу на брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він (Янукович - ред.) підозрюваний. Чому цієї справи раніше не могло бути? Тому що Віктор Федорович сам на прес-конференції заявив, що підписав цей лист. Оригіналу листа немає, тому нам було потрібне його зізнання. Зараз тривають офіційні експертизи, які мають підтвердити, що це саме він був на прес-конференції, що це саме його був голос і що він це ствердив", - сказав Луценко.

Він зауважив, що сам лист Путіну від Януковича не має офіційного характеру, оскільки Янукович на той момент не був уже Президентом України і цей лист, відповідно, "лише створював видимість легітимності окупації Криму та подальшого вторгнення російських військ на територію України". Тому таким важливим для розгляду кримінальної справи, за словами генпрокурора, є саме зізнання Януковича про підписання цього листа.

Луценко висловив сподівання, що експертизи запису прес-конференції Януковича будуть завершені в найкоротші сроки і "прокуратура перейде до пред'явлення обвинувального акту громадянину Януковичу. "Впевнений, що це буде підставою для судового переслідування, і дуже сподіваюся на об'єктивність і стислі терміни проведення цього судового процесу. Суспільство давно чекає Януковича не в якості свідка і навіть не в якості підозрюваного, а в якості обвинуваченого", - заявив Генпрокурор.

За його словами, це дасть можливість "конфіскувати майно Януковича, Межигір'я, Сухолуччя і всі активи, які знаходяться на території України і за її межами".

Луценко висловив вдячність військовій прокуратурі, яка веде належним чином ці справи.

Він також повідомив, що лише вчора підписав 102 постанови "щодо різних фігурантів справ Януковича, Курченка і Клименка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-