Марина Порошенко у Дніпрі взяла участь у першому з'їзді корекційних педагогів

Марина Порошенко у Дніпрі взяла участь у першому з'їзді корекційних педагогів

Укрінформ
Для ефективного розвитку інклюзивної освіти потрібні професійні дії різних фахівців, але насамперед - корекційних педагогів.

На цьому наголосила дружина Президента Марина Порошенко, відкриваючи у Дніпрі перший з’їзд корекційних педагогів, повідомили у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації. 

«Для ефективного розвитку інклюзивної освіти на державному рівні потрібні дієві та професійні кроки з боку фахівців усіх рівнів і, у першу чергу, корекційних педагогів. Адже доля дітей з особливими потребами залежить від правильного педагогічного та психофізичного супроводу», - сказала Марина Порошенко.

За її словами, планується, що корекційну педагогіку незабаром вивчатимуть усі майбутні освітяни. А цьогоріч успіхи з розвитку інклюзивної освіти вже демонструє Запорізька область. Там таку практику впровадили 52 школи.

Інклюзивна освіта розвивається і у Дніпропетровській області. Вона є у понад 130 навчальних закладах. Марина Порошенко відвідала дніпровську школу №55, де навчається дитина з особливими потребами. Подивилася, як проходять уроки, поспілкувалася з хлопчиками та дівчатками.

Разом з дітьми учасників АТО дружина Президента заповнила сторінки загальнонаціонального проекту «Книга Миру». У цій книзі зібрані фотографії та побажання від дітей. На даний момент книга зберігається в офісі благодійного фонду Петра Порошенка. Далі, коли всі сторінки будуть заповнені, її передадуть до музею державних службовців, який, за словами Марини Порошенко, відкриється в Маріїнському палаці.

Також Марина Порошенко повідомила, що книга періодично буде виїжджати за кордон. Там вона стане показником того, що українці миролюбна нація.

Дніпро - восьмий регіон, в якому заповнили сторінки цього видання. А першим містом, в якому відкрили «Книгу Миру», був Тернопіль.

Наостанок Марина Порошенко відвідала у Дніпрі перший в Україні Музей АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-