Стартував освітній проект для школярів “Відкривай Україну”

Стартував освітній проект для школярів “Відкривай Україну”

Укрінформ
Учасники освітнього проекту для школярів "Відкривай Україну" втілюватимуть у життя проекти, які вирішують проблеми їхніх шкіл та міст.

Про це заявила керівник проекту “Відкривай Україну” Поліна Штерн на прес-конференції в Укрінформі.

“Коли ми поставили собі за мету дійти до кожного малого міста України, ми вирішили створити мережу кураторів. Для цього було проведено відкритий конкурс. Тепер у нас є 5 регіональних кураторів, 24 обласних, потім ми збирали міських координаторів. Вони і презентували у школах проект. Ми також у всі обласні та міські адміністрації розіслали листи з проханням про підтримку, що дуже посилило ефект, бо після презентації діти реєструвалися на сайті. У нас було більше 13 тис. реєстрацій”, - сказала Штерн.

За її словами, на сайті проекту учасники отримують завдання. Першим із них було сформувати команду. Таких наразі більше 450. “Після цього треба було попрацювати над проблематикою шкіл. Кожна команда давала свої ідеї вирішення проблем у своїй школі. Наприклад, в одній зі шкіл запропонували зробити фуршет, інші - створити візитівки учнів чи освітні гранти. Були також ідеї запровадження парковки для велосипедів, шкільного радіо, кафе на даху”, - розповіла вона.

Керівник проекту також поінформувала, що учні готуватимуть візитівки своїх команд та реалізовуватимуть проекти у школах за напрямками: “Урбаністика”, “Здоровий спосіб життя”, “Культура і мистецтво”, “Навколишнє середовище”, “Медіа” та “Соціальний напрямок”. Уже зараз найбільшу активність проявляють такі міста, як Біла Церква, Краматорськ і Мелітополь, а також Харківська та Донецька області. Найменш активною виявилася Одещина.

“Паралельно ми хочемо зробити статистичний збір інформації по проблемам шкіл і міст, над якими усі підлітки працюють. А після канікул, приблизно у лютому, на нас буде чекати більш насичений етап проекту, де діти будуть робити проекти у своїх містах і презентувати їх на всю Україну”, - наголосила Штерн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-