З початку АТО військові отримали майже 148 мільйонів нагороди - МОУ

З початку АТО військові отримали майже 148 мільйонів нагороди - МОУ

Укрінформ
З початку дії АТО на Сході країни військовослужбовці отримали понад 147 млн 700 тис. грн грошової винагороди.

Про це повідомила під час брифінгу  начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк.

"Продовжуються виплати грошових винагород військовослужбовцям Збройних сил України, які виконують завдання в районі проведення АТО.

На сьогодні українські військові отримали понад 147 млн 700 тисяч гривень грошової винагороди. Йдеться про 6 млн 120 тис. за виконання бойових завдань у складі підрозділу, а   також понад 140 млн - за безпосередню участь у бойових діях", - сказала вона.

Гаврилюк також поінформувала, що з початку проведення АТО 31 тисяча військовослужбовців та працівників Збройних сил  отримали відзнаки та нагороди, а  11 тисяч 850 осіб -  державні нагороди. "За минулий тиждень відзнаки та цінні подарунки отримали близько тисячі учасників АТО", - додала вона.

За словами Гаврилюк, нинішнього року групи цивільно-військового співробітництва супроводжували до місць призначення  майже 2 тис. 300 тонн гуманітарної допомоги.

"В рамках проектів з відновлення інфраструктури в районі проведення АТО органи цивільно-військового співробітництва організували ремонтно-відновлювальні роботи на лініях електропередач Михайлівка-Лисичанськ. В результаті відновлено електропостачання в окремих районах Луганської області, зокрема на заводі "Азот"  у Сєверодонецьку", - розповіла начальник управління комунікацій та преси МОУ.

Водночас в рамках гуманітарного проекту "Евакуація 200"  з району АТО  до органів судово-медичної експертизи та місць остаточного поховання доставлено понад 300 тіл загиблих військовослужбовців ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-