Заступник Петренка запропонував приймати біженців заради безвізу

Заступник Петренка запропонував приймати біженців заради безвізу

Укрінформ
Замість того, аби ображатися на ЄС через відкладення рішення щодо безвізового режиму для України, треба шукати, як стати потрібними Європі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов.

“Зараз багато хто ображений на ЄС через те, що вони відкладають своє рішення по безвізу для України через внутрішні обговорення процедури. Звісно, ми маємо повне право почуватися ошуканими, адже стали заручниками міграційної кризи і фактору виборів, які насуваються наступного року у основних країнах ЄС (Німеччина, Франція, Нідерланди). Однак, як на мене, замість того, щоб ображатися, треба шукати, яким чином стати їм необхідними і потрібними”, - написав Пєтухов.

“Не секрет, що на прийняття рішення по Україні багато в чому вплинула сирійська міграційна криза. Саме побоюючись негативної реакції виборців на мігрантів, європейські лідери не поспішають давати безвіз Україні. А якщо це є наша найбільша проблема, то саме вона може і стати рішенням!”, - переконаний він.

Заступник міністра наголосив: “Я би запропонував ЄС взяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів. Думаю наша країна могла би повністю взяти на себе квоту, наприклад, Нідерландів... Це могло би стати важливим проявом солідарності з Європою у вирішенні спільної проблеми. Звісно, ми потребували би додаткового фінансування від ЄС чи окремої країни, але це були б значно менші кошти, ніж було б витрачено на їх утримання в ЄС”, - наголосив Пєтухов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-