Суспільне мовлення отримає керівництво до травня - Червак

Суспільне мовлення отримає керівництво до травня - Червак

Укрінформ
ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" вже на травень 2017 р. матиме правління і його очільника.

Таке сподівання висловив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак під час сьогоднішнього семінару в Укртелерадіопресінституті.

"Планується, що у березні наглядова рада НСТУ оголосить конкурс на голову правління і на членів правління. І таким чином десь до травня ми під ключ здамо новому голові правління все, що пов'язано із мовником, з утворенням нової юридичної особи під назвою Національна суспільна телерадіокомпанія", - сказав Богдан Червак.

Водночас він висловив подив, що в Україні бракує дискусій стосовно нової якості ефірів, яку ми мали би отримати внаслідок цієї реформи.

"Ми забагато часу і дискусій віддали на організаційні, юридичні та майнові моменти, але забули про те,  яка мета цієї реформи. Бо робимо ми її з однією метою - отримати нову якість в інформаційному просторі, нову якість роботи вітчизняного мовника", - підкреслив Червак.

Він зазначив, що на сьогодні реформа суспільного телебачення набрала невідворотної дії і ніщо не може її спинити.

"Ми фактично вирішили всі питання, пов'язані з юридичним статусом майбутнього мовника, вирішили всі майнові питання. Завершуємо розробку нового статуту Національної суспільної телерадіокомпанії. І зробимо цю роботу до кінця цього року. Закінчується аудит Національної телекомпанії і філій, які увійшли до неї. Будуть випущені державні акції", - сказав Червак.

Червак також нагадав, що другу реформу в медійній сфері на шляху до європейської інтеграції розпочали відповідно до постанови уряду, якою він затвердив перелік муніципальних друкованих ЗМІ, що увійшли в перший етап реформування. На практиці це означає, що більше 200 ЗМІ не будуть залежні від місцевих органів влади і беруть відповідальність за ЗМІ на себе.

"Коли ми розпочинали цю реформу, то очікували, що на першому етапі отримаємо близько 50 бажаючих, що спротив буде більший. Але насправді жодного спротиву з боку редакцій не було, він був з боку місцевої влади. Натомість ми маємо цифру 221 - і це є свідчення того, що журналістська спільнота, зокрема представники регіональних друкованих ЗМІ, дозріли до проведення і цієї реформи", - наголосив Червак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-