Керівник Лук'янівського СІЗО заявляє про готовність доставити екс-беркутівців до суду

Керівник Лук'янівського СІЗО заявляє про готовність доставити екс-беркутівців до суду

Укрінформ
Виконувач обов'язків начальника Київського СІЗО Сергій Первак заявляє, що відомство готове доставити п'ятьох ув'язнених колишніх бійців "Беркута" до Святошинського райсуду, де має відбутися відеодопит екс-президента Віктора Януковича.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація слідчого ізолятора готова видати зазначених ув'язнених для доставки в суд", - сказав Первак.

За його словами, наразі триває службова перевірка як працівників слідчого ізолятора, так і конвойної служби щодо інциденту з недоставкою до суду колишніх бійців "Беркута" 25 листопада.

Крім того, Первак повідомив, що в слідчому ізоляторі є умови для проведення відеоконференції "з будь-яким судом Києва".

Як відомо, екс-президент Віктор Янукович виступатиме свідком у справі розстрілів на Майдані. Відповідати на запитання Янукович має із зали райсуду Ростова (РФ).

25 листопада Святошинський районний суд міста Київ ухвалив рішення щодо перенесення засідання у справі про розстріл активістів на Інститутській у лютому 2014 року, під час якого мав відбутися відеодопит екс-президента Віктора Януковича, на 13 годину 28 листопада 2016 року.

Обвинувачених у масових розстрілах п'ятьох колишніх бійців батальйону "Беркут" не доправили до суду через блокування активістами виїзду з Лук'янівського СІЗО. Блокувальники пояснили це тим, що судовий процес може перетворитися на інструмент маніпуляцій, завдяки яким колишні бійці "Беркута" можуть опинитися на волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-