ПРООН поставить перші ліки за новими контрактами вже в понеділок

ПРООН поставить перші ліки за новими контрактами вже в понеділок

Укрінформ
Програма розвитку ООН в Україні розпочала цикл закупівель ліків та лікарських засобів за кошти бюджету 2016 року. Перші поставки за програмами лікування орфанних (рідкісних) захворювань очікуються з понеділка, 28 листопада. 

Про це на конференції заявив координатор програми ПРООН із проведення закупівель Зафар Юлдашев, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«За двома програмами ми швидко провели тендер, напряму звернулися до виробників ліків, вже укладені контракти. З того моменту, як ми отримали кошти (від МОЗ. - Ред.), до моменту поставок пройшло два тижні. З понеділка ліки за однією програмою вже будуть», - сказав Юлдашев.

Він зазначив, що ПРООН залучила до прямих перемовин єдиних виробників окремих лікарських засобів для лікування хвороби Гоше та мукополісахаридозу. Укладені угоди на суму більше 7,5 мільйонів доларів та досягнуто зниження цін в межах від 25 до 40% для кожного лікарського засобу у порівнянні з цінами державних закупівель 2015 року. За його словами, економія склала 3 млн доларів США, які будуть спрямовані на закупівлю додаткових медикаментів для цієї категорії захворювань для забезпечення більшої кількості пацієнтів необхідним лікуванням. 

Як зазначила на конференції спеціаліст в галузі охорони здоров’я ПРООН Наталя Лук’янова, на кінець листопада в Україну вже доставлено 99,5% ліків за 8 напрямками закупівель за кошти державного бюджету 2015 року. За кошти бюджету 2016 року ПРООН закупить для України медикаментів на 47 мільйонів доларів за 17 державними програмами лікування. Зокрема це ліки та медичні вироби для пацієнтів в до- і післятрансплантаціонний період, для онкохворих, медикаменти для дітей, хворих на аутизм, для дітей, хворих на церебральний параліч, ліки для пацієнтів з хворобою Гоше, препарати для запобігання гемофілії у новонароджених, ліки для хворих на легеневу артеріальну гіпертензію, медикаменти проти гемофілії у дорослих, ліки для хворих на розсіяний склероз, препарати та обладнання для лікування безплідності у жінок, ліки при резистентній формі ювенільного ревматоїдного артриту, медикаменти для дітей, хворих на первинний імунодефіцит, ліки для пацієнтів з мукополісахаридозом, для хворих на бульозний епідермоліз, ліки проти кістозного фіброзу. 

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня Міністерство охорони здоров’я та Програма розвитку ООН підписали угоду про закупівлю ліків за кошти бюджету 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-