У Запоріжжі Кольченку писали вітальні листівки

У Запоріжжі Кольченку писали вітальні листівки

Політв’язні
Укрінформ
У Запоріжжі 26 листопада під час засідання місцевого кіноклубу «Сходження» відбулася акція «Привітай із днем народження українця Олександра Кольченка!», організована міжнародною організацією Amnesty International.

Активісти пропонували городянам написати вітальну листівку політв’язню, якому в суботу виповнилося 27 років, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми обговорювали це з Amnesty International і вирішили, що було б непогано якось підтримати Олександра, розказати про нього більше запоріжцям. Торік, коли я проводила «Марафон написання листів» в університетах, я зіткнулася з такою проблемою, що багато студентів, навіть журфаку, не знали про справу Сенцова... Також вважаю, що сам факт написання листів має суттєвий вплив на те, як почувається людина, яка опинилася за гратами», - розповіла представниця Amnesty International у Запоріжжі Яна Сасіна.

Завтра Amnesty International проведе аналогічну акцію в Маріуполі, після чого всі зібрані у двох містах листи будуть надіслані Олександрові Кольченку.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка в серпні 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії засудив до 20 і 10 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі. Обидва українці вину заперечують. Правозахисники визнають їх політичними в’язнями.

У липні 2016 року міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні розпочала безстрокову акцію з вимогою звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-