Канадська діаспора обіцяє завжди пам'ятати про жертв Голодомору

Канадська діаспора обіцяє завжди пам'ятати про жертв Голодомору

Заява
Укрінформ
Українська громада Канади обіцяє завжди пам'ятати про жертв Голодомору та докласти зусиль, аби не допустити повторення подібного жахіття.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві Конгресу українців Канади з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору.

«Ми вшановуємо жертв Голодомору, чия хоробрість у розкритті власної історії зробила дуже багато для підвищення поінформованості світу стосовно цього геноциду. Ми зобов’язуємося посилити наші зусилля із захисту демократії, свободи та прав людини, аби злочини, подібні до Голодомору ніколи не повторилися», - заявили у Конгресі українців.

У заяві наголошується, що мільйони українців стали жертвами тоталітарного режиму Сталіна через «прагнення до незалежності, бажання спілкуватися рідною мовою та зберігати культуру і традиції». «Їжа була перетворена на зброю, за допомогою якої намагалися зламати опір українців радянському правлінню. Однак, незважаючи на спроби СРСР знищити український народ, він зберігся та врешті-решт, кілька десятиліть по тому, здобув Україні незалежність», - підкреслили в українській організації.

Утім, нині українці вимушені знову захищати свою батьківщину від російського імперіалізму. «На сході України Росія веде жорстоку війну, намагаючись знову підкорити український народ московській тиранії. Ціле покоління українців взяло у руки зброю для захисту невід’ємного права свого народу на самовизначення та свободу. Із Божою поміччю, вони вийдуть переможцями цієї праведної боротьби», - зазначається у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, у Канаді триває Національний тиждень вшанування жертв Голодомору, в рамках якого у багатьох населених пунктах країни проводитимуться різноманітні пам’ятні заходи, приурочені до цих сумних роковин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-