Президент підписав Указ про заходи у зв'язку з 85 роковинами Голодомору

Президент підписав Указ про заходи у зв'язку з 85 роковинами Голодомору

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав Указ про заходи, які будуть проведені у 2017-2018 роках у зв'язку з 85-ми роковинами Голодомору в Україні.

Указ №523/2016 від 26 листопада 2016 року "Про заходи у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932 - 1933 років в Україні - геноциду Українського народу" розміщено на сайті Глави держави.

З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932 - 1933 років в Україні, забезпечення належної організації та проведення у 2017 і 2018 роках заходів у зв’язку з 85-ми роковинами цієї трагедії, донесення до світової спільноти інформації про Голодомор 1932 - 1933 років в Україні - геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом, а також сприяння дальшому дослідженню проблем голодоморів першої половини XX століття в Україні та їх наслідків Президент постановив у місячний строк утворити Організаційний комітет.

Співголовами Оргкомітету Глава держави визначив Прем’єр-міністра України і Главу Адміністрації Президента України. До складу Комітету мають увійти вчені, представники Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору - геноциду 1932 - 1933 років в Україні, інші громадські об’єднання, організації закордонних українців, представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад.

На основі пропозицій Організаційного комітету у тримісячний строк буде затверджено й розпочато виконання плану заходів на 2017 - 2018 роки, присвячених 85-м роковинам Голодомору.

Такі заходи передбачають, зокрема, спорудження у місті Києві пам’ятника визначному досліднику голодоморів в Україні Джеймсу Мейсу. Мають також бути вирішені питання щодо розвитку Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" тощо.

У зв'язку з відзначенням 85-х роковин доручення також отримали Міністерство закордонних справ України, обласні, Київська міська державні адміністрації, Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-