У Дніпрі нагородили французьку волонтерку за допомогу лікарням

У Дніпрі нагородили французьку волонтерку за допомогу лікарням

Укрінформ
Життя у Франції не заважає колишній мешканці Синельникового допомагати лікарням Дніпропетровщини медичним обладнанням, інструментами та меблями. Вона доправила сюди гуманітарної допомоги більш як на сто тисяч євро.

 Як повідомили у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації, під час нинішнього візиту Діани Дольс до Дніпра їй вручили медаль за внесок та розбудову регіону.

«Від усіх бійців, лікарів та простих мешканців області ... дякуємо за допомогу нашим лікарням», – сказав перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман, вручаючи нагороду волонтерці.

Діана зазначила, що буде й надалі допомагати медзакладам регіону.

«Я уважно слідкую за українськими новинами. Дивлюсь телевізор, шукаю інформацію в інтернеті, спілкуюсь по скайпу з лікарями медзакладів, однодумцями. Моя допомога бійцям розпочалася безпосередньо з фронту, вже потім почала направляти гуманітарку до лікарень Дніпропетровщини. Цей регіон обрала не випадково. Саме сюди надходять найбільше поранених», - розповіла вона.

Дольс особисто відвідує французькі лікарні, де спілкується з медиками й розповідає про реальні події на Сході України та потреби лікарень Дніпропетровської області. Для переконливості з собою завжди має світлини з фронту та необхідні документи. Завантажувати допомогу допомагають усі небайдужі – як представники української діаспори у Франції, так і місцеві мешканці.

Дольс є керівником «Асоціації медичної та благодійної допомоги Франція-Україна» та співпрацює з Дніпропетровською ОДА. Завдяки спільній роботі, закордонну гуманітарку вже отримали 11 лікарень Дніпропетровщини. Незабаром таку допомогу отримають ще 6 медзакладів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-