Укроборонпром і НАТО можуть створити спільний тренінговий центр

Укроборонпром і НАТО можуть створити спільний тренінговий центр

Укрінформ
ДК "Укроборонпром" обговорив з НАТО наміри про створення на своїй базі тренінгового центру для українських фахівців сектора безпеки та оборони за програмами Альянсу.

Переговори відбулись у рамках зустрічі між керівництвом концерну та Офісу зв‘язку НАТО в Україні, інформує прес-служба "Укроборонпрому".

"Генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов, голова представництва Альянсу Александер Вінніков та керівник програми професійної підготовки НАТО Ове Уруп-Медсен обговорили можливість навчання українських фахівців англійської мови, проектного менеджменту, отримання практичних навичок з запровадження систем керування якістю на підприємствах, механізмів взаємодії між силовими структурами-замовниками та оборонно-промисловим комплексом, співробітництва підприємств України з НАТО", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Романов, вирішення питання інтеграції у Альянс потребує не тільки декларування політичного курсу, а і практичних кроків, які дозволяють запровадити ті норми та стандарти, які діють у НАТО. "При цьому запроваджувати їх мають саме українські фахівці, що пройшли необхідне стажування безпосередньо у структурах Альянсу", – пояснив він.

За його словами, на підприємствах "Укроборонпрому" з червня 2016 року діє контроль якості за стандартом AQAP серії 2000, який відповідає вимогам, прийнятим країнами-членами НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-