Суд взявся за скасування дострокового звільнення Лозінського

Суд взявся за скасування дострокового звільнення Лозінського

Укрінформ
За касаційною скаргою прокуратури Київської області суд призначив до розгляду справу щодо скасування умовно-дострокового звільнення колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського, засудженого за вбивство.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Наразі касаційну скаргу прокуратури Київської області призначено до розгляду у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ», - йдеться у повідомленні.

Раніше рішенням Бориспільського райсуду Київської області було застосовано умовно-дострокове звільнення до Лозінського. "Принципово не погоджуючись із вказаним рішенням, прокуратура Київської області оскаржила його у суді апеляційної інстанції, проте суд позов не задовольнив», - зазначили у прокуратурі. 

Наразі касаційну скаргу прокуратури призначено до розгляду у суді. "Прокуратура Київської області відстоює свою непохитну позицію в питаннях відбуття призначеного покарання обвинуваченим згідно вимог чинного законодавства незалежно від їх статусу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у червні 2009 року Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому тяжких травм за те, що чоловік зайшов у його угіддя.

У квітні 2011 року Дніпровський суд Києва засудив Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві Олійника. Проте пізніше вирок пом'якшили, і термін екс-депутатові скоротили до 10 років.

25 лютого 2016 року Бориспільський районний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до Лозінського, за "законом Савченко".

У свою чергу, Київська прокуратура внесла апеляцію на рішення Бориспільського районного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-