Допит Януковича: журналістів посадять в окремій залі суду

Допит Януковича: журналістів посадять в окремій залі суду

Укрінформ
Допит колишнього президента Віктора Януковича в якості свідка у справі "Вбивства людей під час Євромайдану" відбудеться в режимі відеоконференцзв'язку у Святошинському райсуді Києва, для акредитованих журналістів у суді буде виділено окрему залу.

Про це повідомили Укрінформу в прес-центрі судової влади.

"25-го листопада 2016 року в Святошинському районному суді міста Києва о 13:00 відбудеться судове засідання у справі "Вбивства людей під час Євромайдану", під час якого заплановано допит екс-президента України Віктора Януковича в якості свідка", - повідомили в прес-центрі.

Судове засідання транслюватиметься в онлайн режимі на веб-порталі "Судова влада України".

Для акредитованих журналістів, які висвітлюватимуть відеодопит Януковича, у суді буде виділено окрему залу, де вони зможуть спостерігати за перебігом подій в залі судового засідання. 

У прес-центрі судової влади України також наголосили, що російські ЗМІ мають взяти до уваги той факт, що акредитація журналістів на публічні заходи здійснюватиметься відповідно до Постанови Верховної Ради № 185-VIII від 12 лютого 2015 року "Про тимчасове припинення акредитації журналістів та представників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України".

Як повідомлялося раніше, відеодопит Януковича в якості свідка 25 листопада планують висвітлювати близько 300 представників ЗМІ. При цьому багато акредитовано російських медіа. Сам екс-президент України буде давати свідчення в Ростовському обласному суді.

Обвинуваченими в цьому провадженні є п'ять колишніх бійців київського батальйону "Беркут". Ще 18 перебувають у розшуку. А також сім колишніх посадовців, серед яких і Віктор Янукович. 

Сама ж справа про розстріл 48 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року слухається у Святошинському райсуді вже півтора роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-