МОЗ остаточно узгодить контракт із Crown Agents до 1 грудня

МОЗ остаточно узгодить контракт із Crown Agents до 1 грудня

Укрінформ
Британська закупівельна агенція Crown Agents очікує остаточного узгодження з Міністерством охорони здоров'я переліку програм, за якими агенція буде здійснювати закупівлі за 2016 рік. 

Про це головний консультант із закупівель Crown Agents Крістін Джексон заявила в четвер на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

«Контракт підписаний на виконання двох програм і ми проводимо переговори по доповненню контракту і  сподіваємося що на 1 грудня зможемо підписати  поправку до договору, де будуть вказані додаткові інші програми. ... У доповненні до нашого контракту з МОЗ зазначено 9 програм», - сказала Джексон.

Остаточний контракт підписаний тільки за програмами із закупівлі ліків та виробів медичного призначення  для лікування хворих на серцево-судинні та цереброваскулярні захворювання  та закупівлі ендопротезів та наборів інструментів для проведення імплантації. Загальний бюджет обох програм  становить 402 млн 108 тисяч грн.

Крістін Джексон повідомила, що оголошення за цими програмами вже є, і агенція планує через два тижні розпочати прийом тендерної документації, завершення прийому документів планується у середині січня. Також вона зазначила, що на наступному тижні агенція проведе зустріч з потенційними постачальниками.

«На початку наступного тижня ми організовуємо спеціальний захід для потенційних постачальників, для того, щоб допомогти ім зрозуміти всі умови закупівель», - сказала Джексон.

У разі підписання з МОЗ доповнень до контракту, додаткові програми будуть запускатися з інтервалом у тиждень. Крім того, як повідомила Джексон, умовами контракту з МОЗ передбачено завершення тендерних процедур та оцінювання постачальників протягом 90 днів. Вона зазначила, що у закупівлях 2015 року частка виробників ліків та лікарських засобів склала 45%, і висловила сподівання, що в закупівлях 2016 року їх кількість буде більшою.

За програмами лікування дорослої та дитячої онкології  за кошти держбюджету 2016 року Crown Agents здійснювати закупівлі не буде. 

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня МОЗ уклало контракт з британською закупівельною агенцією Crown Agents. Також раніше в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун повідомила, що в контракти з міжнародними організаціями, які будуть здійснювати закупівлі для України, буде закладена вимога надавати графік постачання ліків та лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-