Бекешкіна розповіла, як російське видання зробило з нею

Бекешкіна розповіла, як російське видання зробило з нею "ексклюзив"

Укрінформ
Український соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна обурена інформацією на сайту "Ukraina.ru", котре перекрутило її слова з нещодавної прес-конференції і видало за ексклюзив. 

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно дізналася про себе дивну річ: виявляється, я дала ексклюзивне інтерв’ю, і кому – сайту “Ukraina.ru”. Чому дивно? Бо я вже два з половиною роки не маю нічого спільного з російськими медіа – не їжджу на їх ефіри, не коментую і, звісно, не даю інтерв’ю (ну, за двома-трьома винятками). Але, виявляється, щоб засвітитися «ексклюзивом» - нічого й робити не треба! Аж остовпіла: «Эксклюзив. Ирина Бекешкина: В Украине возможен искусственный переворот, поддержанный извне» Це я??? Фотка – так, моя, а от решта...", - з обуренням написала Бекешкіна.

Вона підкреслила, що насправді весь цей "ексклюзив" побудований на матеріалах з прес-конференції, що відбулася 21 листопада у Києві, однак - із розставленими технічно своїми питаннями, перекрученням висловлювань та відвертою брехнею. "Нічого складного – запис може подивитися будь хто, а далі – справа «техніки»: розставити по тексту свої питання, перекрутити те, що говорила я, приписати мені те, що говорили інші учасники, звісно, теж перебрехавши. Штучність тексту одразу б’є в око: «відповіді» часто не співвідносяться з «питаннями». І ще – відверта, нахабна брехня", - наголосила соціолог.

Як приклад вона навела своє висловлювання про формування корупції в Україні, яке досягнуло завершеної своєї форми за часів Януковича, а російське видання перекрутило його і подало так, що найбільшого розмаху корупція в Україні набула після 2004 року. Так само було перекручено висловлювання Бекешкіної про заповнення українськими чиновниками е-декларацій.

"Ну от для прикладу. Я говорила про корупцію і про те, що вона формувалася в країні усі 25 років, досягнувши завершеної форми, знизу доверху за часів Януковича. Що ж я кажу в «інтерв’ю», цитую: "Наша коррупция формировалась более 25 лет, причем наибольший размах в стране явление приобрело после 2004 года». Хвацько! Або я говорила про очікування, які не справдилися - що посадовці, щоб не заповнювати декларації, «побіжать з влади». В «інтерв’ю» читаю що вони «просто готовились бежать из страны. Не исключаю, что это бегство мы еще увидим». Відчуйте різницю!" - написала соціолог.

Крім цього, за словами Бекешкіної, чимало висловлювань їй було приписано, а насправді це говорили абсолютно інші люди на прес-конференції.

Таким чином, зауважила вона, можна було б розібрати кожен абзац так званого інтерв'ю і побачити його абсурність і брехливість. 

Бекешкіна також вказала, що автором цього "шедевру" в російському ЗМІ  є Поліна Орловська (справжнє прізвище Галина Лебединська). 

"Переконалася: з цими «журналістами» не лише спілкуватися не можна, але й поруч стояти, бо запишуть у "ексклюзив", - заявила соціолог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-