Українці Румунії відзначили День Гідності

Українці Румунії відзначили День Гідності

Укрінформ
Заходи, присвячені Дню Гідності та Свободи, відбулися в культурно-інформаційному центрі при посольстві України в Румунії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, заходи почалися колективним виконанням Гімну України.

"Події, що відбулися на переломі 2013-2014 років, переслідували головну мету - перемогу демократичних цінностей, прав і свобод громадян, національних інтересів української держави та її європейського вибору. За цю перемогу Україна заплатила дуже високу ціну - життям найкращих свої синів і дочок", - зазначив тимчасовий повірений у справах України в Румунії Євген Левицький.

Присутні вшанували пам'ять загиблих під час Революції Гідності хвилиною мовчання.

Про значущість подій, що сталися, для майбутнього України говорили у своїх виступах заступник керівника Союзу українців Румунії Михайло Трайста, громадянка України, учасниця Євромайдану в 2013 році Марія Колесник, головний редактор культурно-просвітницького журналу українців Румунії "Вільне слово", видатний український письменник і журналіст Іван Ковач, професор, доктор філології, головний редактор газети Спілки українців Румунії "Curierul ucrainean" ("Український кур'єр") Іван Робчук.

У заході взяли участь представники українських громадських і культурних організацій Румунії, журналісти, громадяни України, які тимчасово перебувають у Румунії, а також співробітники посольства та їх сім'ї. Всім присутнім був показаний відеоматеріал про події, що відбулися в Україні восени 2013 року, які змінили хід вітчизняної та світової історії та визначили місце і роль України у світових процесах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-