Справа одіозного судді Швеця - уже у суді

Справа одіозного судді Швеця - уже у суді

Укрінформ
Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Вищого господарського суду України, якому Генеральний прокурор України Юрій Луценко особисто повідомляв про підозру.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Досудовим розслідуванням доведено вину судді у закінченому замаху на незаконне заволодіння грошовими коштами страхової компанії шляхом імітування викрадення належного його близькому родичу транспортного засобу "Mercedes-Benz", модель "ML-350" шляхом штучно створеного страхового випадку та завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину, а також надання завідомо неправдивих показів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно судді Вищого господарського суду України та ще одного співучасника за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України (замах на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства, завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиве показання).

Санкція вказаних статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 27 липня Генеральний прокурор України Юрій Луценко особисто вручив судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю повідомлення про підозру у скоєнні низки злочинів.

Швець був затриманий 24 березня 2016 року під час одержання значної суми хабара від одного з підприємців. У робочому кабінеті та за місцем проживання судді правоохоронці вилучили паспорт громадянина іншої держави на його ім'я, майже 300 тисяч доларів, боргові розписки на загальну суму 475 тисяч доларів і коштовності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-