Скандал із «кіотськими» грошима: НАБУ вирахувало дев’ятого підозрюваного

Скандал із «кіотськими» грошима: НАБУ вирахувало дев’ятого підозрюваного

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро підозрюють громадянина Російської Федерації у спробі заволодіти державними коштами, виділеними Україні на підставі Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Про це повідомлляє прес-служба НАБУ.

"Детективи встановили дев’ятого підозрюваного у вчиненні замаху на заволодіння державними коштами, виділеними Україні на підставі Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Ним виявився громадянин Російської Федерації, який разом із раніше встановленими спільниками взяв участь у придбанні фіктивних підприємств та виготовив документацію конкурсних торгів від їх імені, яку використали під час проведення процедур закупівель LED-світильників наприкінці 2015 року", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначили, що після викриття детективами злочинної схеми заволодіння державними коштами підозрюваний у травні поточного року виїхав за межі України. Наразі детективи готують матеріали для оголошення його у міжнародний розшук.

21 листопада за місцем реєстрації та за колишнім місцем роботи (офісне приміщення) підозрюваного проведено обшуки. За їхніми результатами вилучено документи, які буде використано як доказову базу.

У НАБУ запевняють, що досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває на завершальній стадії.

У Бюро нагадали, що 21 січня 2016 року детективи НАБУ внесли до ЄРДР відомості, кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, за фактом замаху на розтрату державних коштів (480 млн грн), виділених Україні на підставі Кіотського протоколу. Замах відбувся у ДП «Українські екологічні інвестиції», що входить до сфери управління Міністерства екології та природних ресурсів України під час проведення тендерних процедур щодо капітального ремонту шляхом технічного переоснащення світильників з лампами розжарювання на світильники на основі LED-технологій. На причетність до розкрадання державних коштів НАБУ перевіряло всіх учасників тендеру.

В ході зазначеного кримінального провадження трьох осіб заарештовано (двом особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, одна - перебуває під домашнім арештом), стосовно двох ухвалено обвинувальні вироки, двох осіб оголошено у національний розшук та одну особу – у міжнародний. Стосовно ще однієї особи готуються матеріали для оголошення в міжнародний розшук. Завершення досудового розслідування заплановане на початок грудня 2016 року.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-