Петренко: Коментарі про обмін політв’язнів шкодять процесу

Петренко: Коментарі про обмін політв’язнів шкодять процесу

Укрінформ
Коментарі щодо переговорів щодо можливого обміну арештованого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка тільки шкодять процесу.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив міністр юстиції Павло Петренко.

"Будь-які коментарі щодо переговорів про обмін наших політичних ув‘язнених тільки шкодять процесу. Ми, як Мін'юст, залучені до цього процесу з погляду юридичної складової, із застосування відповідної конвенції. Але жодного разу, доки наші політв'язні не переступали кордон України, я ніколи не коментував проміжні переговори. Російська сторона використовує це, щоб вийти з переговорів або ставити додаткові перешкоди", - сказав він.

За словами міністра, на рівні дипломатії відбуваються відповідні переговори.

"І я певен, що вони будуть успішними. Ми робимо все можливе, щоб наші громадяни по 1-2 поверталися з російського полону", - додав він.

Як повідомлялося, журналіста Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У Головному управлінні розвідки МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Діючий термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Його адвокат Марк Фейгін заявив, що його підзахисного можуть обміняти на затриманого російського шпигуна Віктора Павленка. У СБУ сказали, що їм нічого не відомо про переговори по можливому обміну Сущенка на Павленка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-