Голова ОУН відхрестився від вчорашнього погрому у Києві

Голова ОУН відхрестився від вчорашнього погрому у Києві

Укрінформ
Микола Коханівський, який був організатором вчорашніх погромів у Києві та представляється лідером "добровольчого руху ОУН", насправді не має жодного відношення до Організації українських націоналістів.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомив голова ОУН Богдан Червак.

"ОУН до вчорашніх подій у центрі Києва не має жодного відношення. Вони скоріше дискредитують ідею Майдану та ідею Української революції, аніж є відзначенням річниці Майдану. Вчорашні події аж ніяк не віддзеркалюють реальну ситуацію з оцінкою та значенням того, що відбулося три роки тому", - заявив Червак, коментуючи погроми двох будівель у центрі Києва.

Він висловив переконання, що подібні події "використовують вороги України, зокрема Москва, яка, як правило, їх анонсує, а потім використовує для пропаганди на своїх телеканалах".

Щодо Миколи Коханівського, який повів активістів з Майдану на штурм "штабу Медведчука", то, за словами голови ОУН, він не має жодного відношення до Організації українських націоналістів: "Вони лише використовують назву "ОУН", але ці люди до ОУН не мають жодного відношення. Так з нашою організацією було завжди. Пригадуйте ті ж події Другої світової війни, коли у форму ОУН та УПА переодягалися більшовики і чинили безчинства під маркою ОУН. У наші часи теж такі історії були. Завжди хтось хотів використати абревіатуру "ОУН" для того, щоб дискредитувати національно-визвольних рух, Україну та українців. Те, що відбувається сьогодні, - саме з цієї опери".

При цьому Червак не став відповідати на запитання про те, чому Коханівський зараз грає на руку Москви. "Я б не хотів давати характеристики відверто маргінальному діячеві і вступати в полеміку з людиною, яка не становить якоїсь реальної політичної чи суспільної ваги. Як голова ОУН я не можу опускатися нижче плінтуса", - пояснив він.

Водночас голова ОУН порадив поспілкуватися з цього приводу "з реальними бійцями батальйону ОУН, не фейковими, яким є Коханівський, та почути їхню думку з цього приводу". Зокрема, таким він назвав колишнього заступника командира батальйону ОУН Бориса Гуменюка: "Він член нашої організації, воював. Не бігає по Майдану і нічого не палить, хоча запідозрити його у лояльності до нинішньої влади теж не можна".

Реальні ж бійці батальйону ОУН вчора участь у погромах у Києві не брали, переконаний Червак: "Та немає там нікого, хто воював. Ті, хто воював, вони і далі воюють. Але ніколи ті, хто воювали, не будуть робити те, що виробляє Коханівський. Поговоріть з бійцями, і вони вам розкажуть чому".

Як повідомляв Укрінформ, увечері 21 листопада частина учасників віча на Майдані Незалежності дісталася до вул. Великої Васильківської та почала трощити скло однієї з будівель. Протестувальники побили вікна в офісі об'єднання "Український вибір", що належить Віктору Медведчуку, кумові президента РФ Володимира Путіна, та салону краси. Останній також розташовується за цією адресою.

Інша частина мітингарів відділилася від натовпу, що громив будівлю на Великій Васильківській, та вдалася до погрому відділення російського "Сбєрбанка" біля станції метро "Льва Толстого".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-