Громадським організаціям нагадали: лишився місяць на зміну статутів

Громадським організаціям нагадали: лишився місяць на зміну статутів

Укрінформ
Громадські організації повинні до кінця 2016 року внести зміни до своїх статутів задля того, щоб не сплачувати податки. Для цього організації мають звернутися до Міністерства юстиції України. 

Про це заявив заступник міністра юстиції України Павло Мороз на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У 2015 році були внесені певні зміни до податкового законодавства, і через ці зміни громадським об’єднанням необхідно привести свої статути у відповідність до вимог податкового законодавства. Якщо вони цього не зроблять, то з 1 січня 2017 року почнуть сплачувати податки. Для того, аби громадським об’єднанням зберегти статус неприбуткових організацій з 1 січня 2017 року, треба привести свої статути у відповідність до вимог податкового законодавства”, - сказав Мороз.

За його словами, попри постійні нагадування Мін’юсту, низка громадських організацій досі не розпочали цей процес.

Мороз зауважив, що приведення статутів у відповідність до законодавства залежить не лише від громадських об’єднань, а й державного реєстратора, зокрема, Мін’юсту.

“Саме Міністерство юстиції зараз повинно забезпечити безперешкодний процес внесення змін до статутів громадських об’єднань, але Міністерство не може робити цей процес одноособово, тому що представники громадських організацій мусять звернутися до Міністерства, аби це зробити. Зараз залишилося півтора місяця, аби громадські організації могли привести свої статути у відповідність до законодавства. Півтора місяця - це цілком достатній термін для того, щоб це зробити. І ми не хочемо, щоб громадські організації відкладали цей процес на 30 грудня 2016 року”, - наголосив Мороз.

При цьому, заступник міністра підкреслив, що минулого тижня проводив селекторну нараду з усіма представниками головних територіальних управлінь юстиції, котрим було наголошено, що зараз вкрай важливо публічно розповсюдити це попередження для громадських організацій.

“Ми також збільшили кількість годин прийому громадян, саме тих громадян, які звертаються з проханням провести цю реєстрацію змін до статутних документів. Також саме там, де ми очікуємо навантаження і потенційно велику кількість громадських організацій, які упродовж цього часу будуть звертатися до органів Міністерства юстиції для того, щоб провести ці реєстрації, ми залучаємо працівників інших відділів, аби збільшити чисельну кількість державних реєстраторів, аби вони могли вчасно обробляти інформацію та проводити реєстрацію”, - резюмував Мороз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-