Адвокати Єфремова знову просили відводу судді - їм відмовили

Адвокати Єфремова знову просили відводу судді - їм відмовили

Укрінформ
Суддя Печерського районного суду міста Києва Володимир Карабань залишив без розгляду клопотання захисту колишнього депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова про свій відвід у зв'язку із "зловживанням адвокатами правом на відвід".

Про це у вівторок заявив особисто суддя Володимир Карабань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Повторно заявлений відвід (адвокати заявили про відвід судді - ред.) має всі ознаки зловживання правом про відвід, а тому таке клопотання суд залишає без розгляду", - сказав суддя.

За словами прокурора Павла Кожухівського, адвокати Єфремова "зловживають правом на відвід", оскільки сторона захисту вже тричі заявляла відвід одному і тому самому слідчому суді, який розглядав раніше клопотання про продовження строку тримання під вартою Єфремова.

Зокрема, 19 листопада судом було відмовлено у задоволені клопотання адвоката Олександра Лисака у відводі судді Карабаня. 21 листопада суддя Світлана Бабенко також відмовила вже адвокату Євгену Солодко у відводі судді Карабаня.

Адвокат Євген Солодко вважає, що така заява прокурора свідчить лише про те, щоб прокуратура намагається якомога пришвидшити розгляд свого клопотання про продовження строку тримання під вартою Ефремова.

В той же час, сам підсудний заявив, що у сторони захисту не має бажання затягувати процес розгляду клопотання прокуратури про продовження терміну міри запобіжного захисту у вигляді тримання під вартою.

"У нас не має сенсу затягувати процес. Термін тримання мене під вартою спливає 24 листопада і не має сенсу три доби відтерміновувати засідання суду", - сказав він.

Сьогодні політична партія "Опозиційний блок" оприлюднила заяву з вимогою звільнити з-під варти колишнього голову парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. 

Як повідомлялося, у вівторок Печерський райсуд продовжує розглядати клопотання Генпрокуратури про обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату від Партії регіонів Олександру Єфремову, термін утримання під вартою якого спливає 24 листопада.

30 липня 2016 року слідчі Генеральної прокуратури України спільно з СБУ затримали Єфремова в аеропорту "Бориспіль".

Його підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень, зокрема у заволодінні майном "Луганськвугілля" шляхом зловживання службовим становищем, за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України; у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, за ч. 3 ст. 110 КК України; у вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР", за ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-