ГПУ готує подання до суду в Гаазі щодо злочинів проти Майдану

ГПУ готує подання до суду в Гаазі щодо злочинів проти Майдану

Укрінформ
Генеральна прокуратура України готує додактове подання до Міжнародного кримінального суду в Гаазі із доказами, що злочини на Майдані мали систематичний маштабний та організований характер.

Про це повідомив керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк під час дискусії "Роль Міжнародного кримінального суду у притягенні до відповідальності за злочини в Україні", що відбулася в Гаазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Генеральна прокуратура зараз працює над доповненням подання до Міжнародного кримінального суду, в якому ми наведемо докази системності, маштабності, організованості протидії протестним акціям. Відповідно, ми сподіваємося, що прокурором, якому ці докази будуть надані, буде прийнято рішення взяти до провадження цю нашу справу", - сказав він.

Горбатюк відзначив, що у 2014-2015 рр. до Офісу прокурора МКС надавалася інформація за результатами розслідування. Однак, за словами посадовця, це була початкова стадія слідства, на якій не були зібрані усі наявні докази, і  наприкінці 2015 року Офіс прокурора МКС повідомив, що надані матеріали недостатньо підтверджують систематичність, маштабність та організованість злочинів.

"З урахуванням наших контактів та пояснень, що слідство знаходиться на початковому етапі, Офісом прокурора було надано нам можливість  опрацювати і надати додаткові докази, додатковий запит до офісу, в якому обгрунтувати те, що ми на теперішній момент вбачаємо, а саме ознаки системності, маштабності та організованості вчинення цих злочинів", - відзначив він.

Горбатюк висловив сподівання, що уточнене клопотання буде завершене протягом 2-3 місяців.

Раніше повідомлялося, що родини Небесної сотні зустрічалися з місією Міжнародного кримінального суду в Україні та передали документи для подальшого вивчення. За словами адвоката родин Небесної сотні Маркіяна Галабала, офісу прокурора передали докази системності і спланованості злочинів на Майдані.

Також повідомлялося, що генеральний прокурор України Юрій Луценко вирушив до Гааги для проведення перемовин з представниками МКС щодо можливості розгляду злочинів, вчинених проти Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-