Справа Майдану: Москаль здивований претензіями Горбатюка

Справа Майдану: Москаль здивований претензіями Горбатюка

Документ
Укрінформ
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль 5 грудня піде на допит у справі щодо злочинів під час Революції гідності.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Хочу внести ясність щодо мого допиту в Генпрокуратурі щодо злочинів під час Революції гідності. Згідно з повісткою ГПУ, допит призначений на 5 грудня 2016 року (документ подано нижче). Тому мені незрозумілі претензії, які висловлює на мою адресу керівник департаменту розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк", - написав Москаль.

Водночас, за його словами, "пан Горбатюк щодня з’являється на телебаченні, ходить з одного телеканалу на інший і говорить, що все пропало, бо нема Москаля". "То в мене питання – а коли він займається власне розслідуванням? Де результати кримінальних проваджень щодо найбрутальніших злочинів в Україні періоду Революції гідності? Кого затримали? Кому нарешті оголосили судовий вирок? Адже минуло вже три роки з тих трагічних подій!", - наголосив голова ОДА.

Москаль нагадав, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради (ТСК), яку він очолював, будучи народним депутатом, ще в квітні 2014р. передала в Генпрокуратуру свої матеріали. Результати роботи ТСК були розбиті на 24 епізоди, по 22-х є чіткі висновки, а по 2-м ми не знайшли доказів, чи був склад злочину.

"Є епізоди дуже прості для розслідування, їх може довести до суду навіть першокурсник юридичного факультету. Наприклад, по зупинці станцій метрополітену 18 січня 2014р. Київське метро за всю історію зупиняли двічі – вперше під час війни, а вдруге під час Революції гідності. Надаю нижче відповідний звіт ТСК – по ньому давно мали бути засуджені винні, а насправді досі нічого не зроблено", - вважає голова Закарпатської ОДА.

Тож, на його переконання, "напевно треба взятися нарешті за роботу, а не ходити на телеканали й казати, що не прийшов Москаль, тому слідство зупинилося"

"Мене викликають на допит щодо підпалу Будинку профспілок 19 лютого 2014р. Детальний звіт по цьому злочину ТСК направила в ГПУ ще 15 травня 2014р. (сам документ подано нижче). Там усе чітко розписано, наведені конкретні прізвища силовиків, котрі на час передачі звіту ТСК в Генпрокуратуру ще знаходилися в Україні. І кого з них затримали й засудили? Нікого! Доповідаю пану Горбатюку, що я, на відміну від нього, особисто був на Майдані з початку й до кінця, профспілки не палив, сам ледве врятувався звідти 19 лютого. А спалений будинок досі стоїть у центрі Києва, як символ бездіяльності слідства", - підкреслив Москаль.

Він також заявив, що 5 грудня приїде на допит, але просить доповісти громадськості хоч про якісь реальні результати слідства. "Інакше до третьої річниці Революції гідності почну оприлюднювати матеріали ТСК, які покажуть, що слідство фактично нічого не зробило", - підсумував голова Закарпатської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-