Консультативна місія ЄС передала українським криміналістам сучасне спорядження

Консультативна місія ЄС передала українським криміналістам сучасне спорядження

Відео
Укрінформ
Поліцейські Львівщини і Харківщини отримали від Консультативної місії Євросоюзу експертно-криміналістичне обладнання для роботи слідчо-оперативних груп на місці злочину.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

"Церемонія передачі відбулася 18 листопада під час випуску учасників тренінгу "Посилення криміналістичної складової розслідування тяжких злочинів", проведеного на базі Національної академії внутрішніх справ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у заході взяли участь керівник операційного департаменту Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні Удо Моллер, Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану, перший заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Дмитро Бабак та ректор Національної академії внутрішніх справ Володимир Чернєй.

У межах цього проекту свої професійні навички відповідно до кращих міжнародних практик змогли підвищити 24 криміналіста Національної поліції України. Львівські та харківські поліцейські пройшли спеціальний тренінг з техніки використання надсучасного криміналістичного обладнання на місці злочину.

За його допомогою слідчо-оперативні групи, які виїжджають на місця подій, матимуть можливість більш якісно відпрацювати місце злочину. Це суттєво вплине на подальший хід розслідування та ймовірність розкриття злочину.

Перший заступник начальника ГСУ Національної поліції України Дмитро Бабак зазначив, що збір речових доказів на початкових етапах розслідування є дуже важливим. У подальшому ці докази ляжуть в основу підозри, а далі – і обвинувачення в суді.

«Від вашої роботи залежить подальший хід слідства, розкриття злочинів і відшкодування завданих збитків», – зауважив Дмитро Бабак.

Окрім універсальних експертно-криміналістичних і балістичних наборів, спеціальних цифрових фотокамер, а також криміналістичних ліхтарів різного спектру освітлення, КМЄС передала обладнання, яке в Україні досі не використовувалося. Зокрема, йдеться про спеціальні набори для зняття слідів пилу. Подібне обладнання дозволяє виявити та зафіксувати відбитки на різних поверхнях.

Керівник операційного департаменту КМЄС в Україні Удо Моллер звернувся до учасників тренінгу та зауважив, що вони повинні передавати отримані під час тренінгу знання своїм колегам саме в процесі роботи на місцях подій.

«Одна з наших пріоритетних задач – це надання підтримки нашим українським колегам, особливо інспекторам криміналістам та оперативним співробітникам», – наголосив Моллер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-