Голову Рахункової палати взяли під домашній арешт - рішення суду

Голову Рахункової палати взяли під домашній арешт - рішення суду

Оновлено
Укрінформ
Солом'янський районний суд обрав відносно Голови Рахункової палати України Романа Магути запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

“Солом'янський районний суд задовольнив клопотання прокурора САП та обрав відносно Голови Рахункової палати України запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю”, - написав керівник САП.

За словами Холодницького, також суд зобов'язав підозрюваного здати на зберігання його паспорт для виїзду за кордон та інші документи, які дають можливість покинути країну.

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наголосив, що прокурорами САП та детективами НАБ України вживаються всі необхідні заходи для якнайшвидшого завершення досудового слідства, спрямування провадження до суду та відшкодування завданих державі збитків.

Як повідомлялося, Генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати Роману Магути, який без перевірки дозволив приватизувати службове житло племіннику члена Рахункової палати. Відповідні документи на підпис генпрокурору надав очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-