Гонтарева прокоментувала ситуацію навколо

Гонтарева прокоментувала ситуацію навколо "офшорних акцій"

Укрінформ
Голова Національного банку Валерія Гонтарева стверджує, що акції ICU Holdings Limited з'явилися у неї, коли вона працювала в компанії, проте перед призначенням на посаду голови НБУ продала акції, що їй належали.

Про це вона заявила ZN.UA.

"Акції ICU Holdings Limited з'явилися у мене, коли я працювала в компанії. Продала акції ICU Holdings Limited, що належать мені, 16 червня 2014 р., перед призначенням на посаду голови НБУ, про що повідомила усіх публічно. Як я неодноразово також повідомляла, акції були викуплені ICU Holdings Limited з погодженим графіком розрахунків на п'ять років", - сказала Гонтарева і додала, що згідно з цим графіком отримує транші наприкінці кожного календарного року, починаючи з 2014-го.

На питання журналіста, що кошти в сумі 24 271 307 грн, вказані Гонтаревою у декларації за 2014 р. як дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав, є тими ж коштами, що були отримані від ICU Holdings Limited за продаж ваших корпоративних прав у цій компанії, вона відповіла, що "вказана сума складається з першого траншу, отриманого від ICU Holdings Limited, і доходу, отриманого від продажу інвестиційних сертифікатів інвестиційного фонду, що належить мені" .

За словами голови НБУ, вона скрізь зазначала, що гроші отримані від компанії-нерезидента ICU Holdings Limited.

"Інформація про продаж частки ICU Holdings Limited, що належить мені, неодноразово вивітлювалася в ЗМІ. Я продала 22,74% ICU Holdings Limited 16 червня 2014 р. (на посаду голови НБУ призначена 19 червня 2014 р.). Отже я не маю відношення до діяльності компанії ICU Holdings Limited. Обидва транші, отримані мною, відображені в моїх деклараціях. Запевняю, що наступні три транші також будуть вказані в деклараціях за 2016-2018 р.р.", - акцентувала Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-