"Пересічники" перекрили міжнародну трасу Чернівці-Порубне

Укрінформ
Власники автівок з іноземною реєстрацією, так звані "пересічники", перекрили трасу Чернівці-Порубне, що веде до пункту пропуску в Румунію.

Вони вимагають, аби їм дозволити їздити в Україні на своїх авто не менше року, а не виїжджати що 5 днів за кордон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Іноземець має право на рік заїхати на територію України, а українець лиш на 5 днів. Чому це так несправедливо?" - каже учасник акції Олександр.

Свою мирну акцію власники автівок з іноземною реєстрацією назвали "Доступне авто - кожному". На виїзді з Чернівців активісти розставили 58 автівок з іноземною реєстрацією, ними перекрили кільцеву дорогу поблизу села Коровія. 

 Протестувальники кажуть, що вдалися до перекриття, аби їх почули. Вони готові платити 10 євро в місяць, як пропонував голова Закарпатської ОДА Генадій Москаль, аби лише їх звільнили від необхідності розмитнювати свої автомобілі, ввезені з-за кордону.

"Людина, яка не мала 10-15 тисяч євро заплатити за хорошу машину, так і не має, тому розмитнити її не може. А в Європі така автівка вартує лише півтори тисячі євро. Ми готові платити 10 євро в місяць в бюджет, лиш би могли їхати на якісних, хороших автомобілях", - каже ще один учасник акції Ярослав.

"Ця щомісячна плата піде на дороги, на освітлення, на все, що потрібно, таким чином ми закриваємо всі "дірки", про які владники кажуть, що їм на них грошенй не вистачає", - додає Олександр.

Учасники протесту стверджують, що нинішній закон про зниження акцизу на вживані іномарки не виправдав очікувань. Тому запевняють, не припинятимуть проводити такі акції, допоки влада не виконає всіх їхніх нинішніх вимог.

"Наша акція сьогодні попереджувальна, якщо питання не буде вирішене, то ми будемо продовжувати такі акції і блокувати", - запевнив ще один "пересічник" Петро Бойко.

Сьогодні звернення водіїв повинні розглянути у Верховній Раді, тож такі акції проходять по всій Україні, зокрема "пересічники" влаштували протест перед пунктом пропуску "Шегині" на українсько-польському кордоні, заважаючи проїзду транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-