Хворих на грип дедалі більше, але епідемії немає - МОЗ

Хворих на грип дедалі більше, але епідемії немає - МОЗ

Укрінформ
За період з 7 по 13 листопада в Україні зріс рівень захворюваності на грип та ГРВІ, але показники не перевищують епідемічні пороги. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Рівень захворюваності у нинішній епідсезон на 13,7% більший за аналогічний період минулого епідемічного сезону. У всіх регіонах України показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги", - йдеться у повідомленні.

Всього за звітний тиждень на грип та ГРВІ в Україні захворіло 160 тис. 400 осіб, із них 66,7% - діти віком до 17 років. Показник захворюваності на 2,5% перевищує показники минулого тижня. Зростає кількість дорослих хворих, натомість показники захворюваності у дітей до 17 років залишилися на попередньому рівні.

Питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, як і минулого тижня, становить 3,2%. При цьому у МОЗ зазначили, що дітей віком до 4 років порівняно з минулим тижнем госпіталізовано менше. 

За даними Українського центру з контролю та моніторингу захворювань, летальних випадків від грипу, що підтверджені методом полімеразної ланцюгової реакції, не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону вакциновано проти грипу 2089 осіб. Для проведення щеплень імунобіологічні препарати закуплялись переважно за рахунок коштів підприємств.

Всього з початку епідемічного сезону, з 3 жовтня по 13 листопада, за оперативними даними територіальних органів охорони здоров'я, в Україні зареєстровано 951 тис. 602 хворих на грип та ГРВІ. Вже перехворіло 2,2% населення України (аналіз проводився без урахування даних АР Крим та міста Севастополя). Із загальної кількості більшість захворілих - діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-